2012. november 27.


1 éves Nemezképzés


Átfogó és alapos nemezkészítés oktatás felnőtteknek 2013. január-december

ált.jellemzők:
-kis csoportban, Budán, hétvégén, 2 szakavatott mester felváltva tanít: Szedlák József és Vidák Anna, a Népművészet Ijfú Mesterei nemezkészítésből
Kedvező műhelykörülmények között tanulhatja meg a nemezkészítés alapjait. A gyapjúfeldolgozástól, az alaptechnikákon át bevezetjük a minták rejtelmeibe és felvillantjuk a mesterség modern lehetőségeit is.

Az egy éves felnőttképzés 9 alkalomból áll, időpontjai az iskola szüneteihez is igazodnak. minden hónap utolsó szombatján, 8.00-13.igtematika:

első 3 alkalom: gyapjúfeldolgozás: mosás, kártolás, festés növényekkel, közben fülbevaló, virág, gyűrű, karkötő. 4. alk.alapok:nemezkép . 5. alkalom: formára készülő tárgyak: mobil tok,táska, papucs, 6-7. alkalmak: sapka/kalap, 9. Kesztű/ Állatfigurák: maci

Időpontok:

január 26., február 23., március 23., április 27., május 25.
a második félévé: szeptember 28., október 26., november 23., december 7.


helyszín: Budapest,  Máriaremete-Pesthidegkúti Általános Iskola, II. ker. Községház utca 10.
(www.oku.hu)

A tanfolyamról bővebben olvashatsz és a jelentkezési lapot is letöltheted itt:

http://naput.hu/ajinmenu-32/esem-mainmenu-27/1705-magyar-hagyomany-muhelye-2013

Miről is lesz szó?

A Magyar Hagyomány Műhelye tanfolyamon, e szerves műveltségre alapozó iskolában mind az elméleti, mind a gyakorlati munkát műhelyszerűen, a hallgatók cselekvő részvételével szándékozunk megvalósítani, a szellemi és a kézműves tevékenység lehető legjobb egybehangolásával, a tanfolyam valamennyi foglalkozásán. Mester és tanítvány együtt keresi majd a legalkalmasabb módszert, figyelembe véve a hazai pedagógia legnemesebb eredményeit.
Várjuk mindazokat a tanfolyamra, akik fontosnak tartják a Műhely szellemiségét és célkitűzéseit. E szellemiség az élet minden területén “eligazít”, az egyre inkább igényelt természetességet segíti.

Lehet egy-egy alkalomra is jönni. Jelentkezhet:

E-mailben: ginannani@gmail.com

tel: 20/9928279 Vidák Anna

Facebookon: www.facebook.com/vidak.anna vagy www.facebook.com/ginannani (Igen ez Műhely Galéria)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése